Kamp om fuglekassen!

Hvattum, 5. mai 2012
For dere som har tatt en titt i fuglekassen direkte via "Livet i fuglekassen" har april vært en måned der lite tilsynelatende har skjedd i fuglekassen om dere ikke har hatt kjempeflaks med tidspunktet. Kassen har vært tom og etablering ligger langt etter fjorårets familie. Som utleiere vi vært svært skuffet over manglende leieboere og dårlige utsikter til familieetablering denne våren.

Etter en gjennomgang av opptakene for april har vi funnet ut at problemet ikke ser ut til å ha vært manglende interesse, men tilsyneltaende for stor interesse. 

Videoen under er et eksempel på en typisk dag utenfor kassen i april. Her ser vi først en frustrert stær som ikke kommer gjennom hullet, et blåmeispar på visning og en kjøttmeis som også er svært interessert.


Historien viser at det tilsynelatende har vært uenighet mellom kjøttmeis-paret og blåmeis-paret om hvem som har retten til å flytte inn i fuglekassen. Dette har blant annet resultert i at blåmeisen har fløyet ut reirmaterialet som kjøttmeisen rett før har tatt med inn.

Les videre og se alle som har vist interesse for fuglekassen i løpet av våren.


Vårens interesserte:

Blåmeis på visning
Kjøttmeisen har bestemt seg.
Interessert stær


Stær frustrert over liten inngangEn humle viser også interesse

Et ekorn sitter på lur...
Blåmeis rydder ut etter kjøttmeisen

Blåmeisen med eget byggemateriale

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar