Velkommen

Hei og velkommen til fuglekassa på Hvattum.
Vi har satt opp fuglekasse med kamera slik at du kan se hva som skjer direkte. På denne bloggen blir du kjent med de som bor i kassa og hva de holder på med. Bakgrunnen for blogg-stuntet kan du lese under "les mer".

Høsten 2010 ble det på foreldremøte hos Engletroll i Romholt Barnehage presentert at ungene skulle lage fuglekasser våren 2011 slik at en kunne følge med på hvordan en fuglefamilie etablerer seg, stifter familie og til slutt hopper ut i den store verden.

En tanke førte til en annen, noen er mer løsmunnede enn andre 
og en lang historie kan gjøres kort:
Her får dere direkte innsyn i fuglekassa på Hvattum. Vi venter alle i spenning på hvordan den lille familien trives og klarer seg.

mvh
Paul C, pappa´n til Tora og Mari

P.S.
Dere må gjerne kommentere på innleggene.
Topp om dere skriver navnet deres i kommentaren. Det er alltid trivelig.

8 kommentarer:

 1. Hei. Artig å se at det er flere som putter et kamera i fugleburet. Skulle ha vært med tidligere, men abbonerer ikke på Hjemmet. Men kanskje det blir nye bilder til våren?

  Hilsen
  Bjørn Eide (bjorn.eide@ktv.no)

  SvarSlett
 2. Hei igjen,
  Trivelig at du har vært innom. Det kommer nok opp ny live-sending til neste vår. Da har vi forberedt fuglekasse "versjon 2.0" i tillegg til Karoline sin ;-) Den får litt nye muligheter så det blir ekstra spennende å følge med på om den også får "leieboere" til våren.

  mvh
  Paul HC.

  SvarSlett
 3. Skal nok følge med neste vår, men imens kan du jo ta en kikk på dette :-) http://hobby-hobbyblogg.blogspot.com/ Lurer på hva slags programvare og datautstyr/server du bruker. Har i dag små USB-kamera ute i 4 bur og springer fram og tilbake med PC'n.

  SvarSlett
 4. Takk for lenke-tips! Veldig artig. Jeg benytter enkle trådløse TP-Link webkameraer (TL-SC3130G). Du kan se mer informasjon under menyvalget "Kamera". Disse har ikke infrarødt lys, men er veldig lyssterke. De kan også fåes med infrarødt, men endrer da litt form som gjorde plasseringen litt mer utfordrende for meg. Jeg var heller ikke veldig opptatt av å måtte dekke hele døgnet. Det følger med et overraskende bra program til installasjon på pc som i hvert fall støtter 4 kameraer. Programmet fungerer også svært godt i forhold til aktivering knyttet til tidsperioder og/eller bevegelse. Programvaren gir også mulighet for oppsett av server dersom du ønsker eksterne inn. Kameraene kneler fort om det kommer flere en fem stk inn samtidig og derfor er denne muligheten veldig nyttig. I mitt tilfelle fikke jeg overraskene nok så mye besøk at jeg måtte pumpe strømmen ut til en ekstern server med litt tilleggskonfigurering. Linjen jeg har ut på 4Mb var ikke nok.

  SvarSlett
 5. Har sett litt på kameraer, så jeg får se utover vinteren hva det blir til. Snakke til sommeren:-)

  SvarSlett
 6. Hei, Vi er en familie som bruker samme kamera som deg til å se i en fuglekasse med. Kameraet er satt opp slik at den automatisk sender oss en mail om det er noe aktivitet. Vi har satt den slik nå i starten for å få med de som kommer å titter innom før kassen blir tatt på full tid! Men vi sliter med at kamera sender en god del mail uten at det er noe på bildet!
  Uansett hva jeg justerer så mottar vi mye bom mail. Også da fått noen fine bilder av mulige inflyttere her :-)
  Takknemmelig for hjelp her :-)


  Mvh
  Kim Breitenstein
  Kim.Breitenstein@bremo.org

  SvarSlett
 7. Da er våren her igjen og snart er bloggen klar med nye live-bilder! Ser frem til det.
  Har utvidet litt i år, noe dere snart får se. Den innebygde webserveren til mine kameraer er for dårlig til å håndtere mer enn 5 samtidige brukere. I tillegg er "triggeren" som starter opptak ved bevegelse alt for fintfølende - nettopp slik det er beskrevet i posten over. I fjor ble jeg reddet ved god hjelp av en solid server som stod utenfor egen adresse. I år jobbes det derfor med nye alternativer:

  For å håndtere live-video til flere samtidige brukere og samtidig gi en bedre løsning på opptak ved bevegelse har jeg foreløpig testet følgende løsninger:

  IP Surveillance for Windows (medfølger TP-Link kamera):
  Overraskende bra program som er spesielt bra på overvåking. Lett å sette opp tidsrom overvåkning skal være aktiv, hvilke soner den skal reagere på bevegelse i, samt sensitivitet. Veldig enkelt å "spole" raskt igjennom dagens opptak og eventuelt eksportere den delen av opptaket en ønsker til en video. Videoen inneholder lyd dersom en ønsker det. Hadde stor glede av denne i fjorårets sesong. Innebygget webserver, men kan være uheldig å bruke dersom en skal nå et publikum da det ser ut som den kun støtter Internet Explorer og tilhørende plug-in for denne.
  - Pris: Følger med kamera.

  EvoCam for Mac: Fin programvare som støtter flere kameraer samtidig. Gode muligheter for å sette opp soner for registrering av bevegelse for automatisk opptak eller utsending av e-post. Fungerer godt. Har også innebygget egen webserver som settes opp ved å sette på en "hake". Webserveren støtter ulike operativsystem og nettlesere.
  - Pris: $30

  webcamXP: Flott løsning som fungerer som over. Kanskje enda mer intuitiv i oppsettet og med tilsvarende funksjoner. Også innebygget egen webserver som håndterer flere flere samtidige brukere som løsningen over. Webserveren støtter ulike operativsystem og nettlesere.
  - Pris: Gratis dersom det benyttes kun ett kamera. $60 med støtte for inntil 5 kameraer.

  Alle løsningene forutsetter at en setter opp en egen pc/mac som kan stå på hele tiden og at en ruter trafikken til denne gjennom brannmuren en sitter på. Typsik kan en åpne for at port 8080 skal rutes til aktuell maskin (eks: 10.0.0.20) på port 8080 eller port 80 avhengig av hva webserveren standard er satt opp med eller en ønsker.

  Husk: Sitter en med "slapp" ADSL-linje med lav hastighet ut vil dette fungere svært dårlig da videostrømmen blir begrenset av denne hastigheten. Det blir enda mer tydelig dersom flere er inne og titter samtidig. Jeg vil forsøke å komme tilbake med alternative løsninger til denne problematikken i forhold til live-visning. Dersom dette ikke er viktig fungerer det helt strålende å ta opptakene som automatisk kommer inn fra overliggende programvare å laste dette opp på Youtube.

  mvh
  Paul C.

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt sent å kommentere dette, men kjøpte to D-Link kamera med IR og ett uten. Slapp inn lys på det ene. Dette fungerte fint, men bildene ble lastet opp på en D-Linkserver først. Live inn til meg med pålogging, men bilder ut på hjemmesiden. Tok ikke risken på å åpne noen porter da jeg kan for lite om denne sikkerheten. Får eksperimentere litt utover vinteren for å finne en løsning på det. Det var også en app til mobilen slik at jeg kunne følge med fra den også.

   Hilsen
   Bjørn E

   Slett